Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ

του Μιχάλη Σφυράκη

Στην ιστορική διαδρομή κόμματα ,φορείς αλλά και πρόσωπα που υπηρετήσαν με ανιδιοτέλεια και θυσίες τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς σε πέτρινα χρόνια, δυστυχώς στη διαδρομή τους ξεστράτισαν και κατέληξαν να υπηρετούν την Σοσιαλδημοκρατία ,αλλά ακόμη και τον ταξικό αντίπαλο.

Το κακό σε όλη την ιστορία αυτή είναι, ότι όλοι τους αιτιολογούσαν την μετατόπιση τους αυτή στο όνομα της υπεύθυνης Αριστεράς, του εφικτού , της συγκυρίας και των ταξικών και πολιτικών συσχετισμών, της έλλειψης εναλλακτικής..

Η ιστορία βέβαια είχε άλλη άποψη και αξιολόγησε τα γεγονότα και τις πράξεις τους διαφορετικά..

Τα αντιλαϊκά μνημόνια , πέρα από τις όποιες κυβερνήσεις συμπαρασύρουν και περιθωριοποιήσουν ,θα χαραμίσουν και μια σειρά στελεχών της αριστεράς, που στο όνομα του κυβερνητισμού , θα υπηρετήσουν από στενό κομματισμό και άγνοια αυτήν την μνημονιακή μετάλλαξη που επιβλήθηκε από την ηγεσία ..

Η μετάλλαξη μέρους της Αντιμνημονιακης Αριστεράς, όπως την διαμόρφωσε και την έκφρασε ο πάλαι ποτέ ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ που ανδρώθηκε στους μεγάλους αγώνες και συγκρούσεις της περασμένης 5ετίας,και η απόφαση της ηγεσίας του να καταλήξει στις αγκαλιές της συστημικής σοσιαλδημοκρατίας, για εμάς δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό .
Τηρουμένων των αναλογιών και για όσους θυμούνται την περίοδο της δεξιάς στροφής του Πασόκ ,που όλοι εμείς από θέσεις αριστερής συνέπειας αντιπαλεύαμε την ηγεμονία του στο μαζικό κίνημα, κάτι τέτοια ευτελή επιχειρήματα ακούγαμε όπως.
Θέλετε να φέρετε την Δεξιά στην κυβέρνηση, Δεν είναι οι συνθήκες ώριμες, Πρέπει να αλλάξουν, οι συσχετισμοί, Σίγα –Σιγά, Γιατί πολεμάτε την πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση, και άλλες δικαιολογίες..

Η κατάληξη γνωστή
Είναι έντονα συγκρίσιμη η πορεία του ΠΑΣΟΚ στην καταλυτική συμβολή του για , κοινωνική και πολιτική προσαρμογή του τότε Αντιαμερικανισμού σε αποδεκτά επίπεδα,
Να θυμίσω το φεύγουν οι Βάσεις μέχρι στο Ευχαριστώ τους Αμερικάνους.
Τηρουμένων των αναλογιών αυτό που επιχειρεί σήμερα ο Τσίπρας είναι η προσαρμογή του αντιμνημονιακού κινήματος και του λαϊκού ΟΧΙ σε διαχειρίσιμα για την ΕΕ επίπεδα.

Στις εκλογές αυτές δεν έχουν να κρίνουν τίποτα το ωφέλιμο για τα λαϊκά συμφέροντα.
Αντιθέτως θα ήταν ευχάριστο στους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ, στη νέα βουλή να συρρικνωθούν και να εκκαθαριστούν οι αντιμνημονιακές δυνάμεις και ιδίως η νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα έχει ψηφιστεί και καθορίζεται αναλυτικά από το μνημόνιο, απλώς με τις εκλογές ρυθμίζονται ζητήματα και ποσοστώσεις και ωφελημάτων συμμετοχής στην κυβερνητική διαχείριση.

Και οι τρεις προαλειφόμενοι για βουλευτές της Χίου, θα υπηρετήσουν και θα ψηφίσουν όλους τους νόμους που είναι έτοιμοι για μετάφραση και ψήφιση. Ακούσατε εσείς κάτι διαφορετικό από κανέναν;;;. 
Μην μασάτε ,και μην φοβάστε .Έχετε-Έχουμε πλέον εμπειρία
.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΦΥΡΑΚΗΣ

 (ο Μιχάλης Σφυράκης κατάγεται από τη Μίλατο και είναι πρ. συντονιστής της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Χίου)