Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ευχαριστήριο μήνυμα του Κ. Δερμιτζάκη


Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους τίμησαν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Ενότητα, τους συνυποψηφίους μου στο ψηφοδέλτιο και όλες τις συντρόφισσες και συντρόφους που δώσαμε μαζί ένα δύσκολο αγώνα, μέσα σε μια τεχνητή πόλωση και σε διλήμματα που έβαλαν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και ο νέος διπολισμός.
 
Ευχαριστώ ακόμα όλους τους κατοίκους του νομού Λασιθίου που με τίμησαν και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις καθώς και τους συντρόφους στο ΣΥΡΙΖΑ που πορευτήκαμε μαζί από το 1989 και δώσαμε δύσκολες μάχες. Το γεγονός ότι σ' αυτές τις εκλογές δεν είμαστε μαζί δεν είναι ικανό να διαρρήξει τους δεσμούς συντροφικότητας και φιλίας που μας συνδέουν.
 
Προσωπικά για μένα ήταν αδιανόητο να είμαι στη βουλή και να ψηφίζω καταστροφικούς νόμους για την κοινωνία, για τους φτωχούς συμπολίτες μας, να ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία κατά παραγγελία των δανειστών, λησμονώντας τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Ήταν αδιανόητο να είμαι βουλευτής και να αδυνατώ να βοηθήσω να αποκαταστήσουμε τις αδικίες εις βάρος του νομού μας, αδικίες που σε μεγάλο βαθμό προήλθαν από εφαρμοστικούς μνημονιακούς νόμους οι οποίοι σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του νέου μνημονίου δεν μπορούν να ακυρωθούν.
 
Η πατρίδα μας κι ο λαός μας πλέον περνούν σε μια περίοδο που η βαρβαρότητα των μνημονίων θα επιδεινώσει τις πληγές, την οικονομική εξαθλίωση και την ανεργία σε μια κοινωνία που βρίσκεται ήδη σε ανθρωπιστική κρίση. Είναι επιτακτική ανάγκη ο Λαός να οργανώσει την αντίσταση του στην μνημονιακή λαίλαπα και να είναι σε ετοιμότητα.
 
Η Λαϊκή Ενότητα δεν κατάφερε να πετύχει τους εκλογικούς της στόχους. Θεωρώ απώλεια ότι ένα καθαρό δημοκρατικό αντιμνημονιακό μέτωπο δεν θα είναι στο κοινοβούλιο.
 
 Χάσαμε μία μάχη αλλά δεν χάθηκε ο πόλεμος.  Η Λαϊκή Ενότητα δεν θα μείνει μια προεκλογική σπίθα που θα σβήσει. Θα οργανωθούμε καλύτερα και θα συνεχίσουμε των αγώνα.
 
Αισθάνομαι ηθικά δικαιωμένος. Αγωνιζόμαστε για το δίκιο κι αυτό μας δίνει δύναμη. Ο αγώνας συνεχίζεται.


Κωστής Δερμιτζάκης