Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Δερμιτζάκης: Κλώτσησα μια σίγουρη βουλευτική θέση για να μπορώ να κοιτάζω τους Λασιθιώτες στα μάτια


Μια από τις πρώτες προεκλογικές παρουσίες του Κωστή Δερμιτζάκη, υποψήφιος σήμερα βουλευτής του ΛΑ.Ε, βουλευτής μέχρι χθες του ΣΥΡΙΖΑ, στον Ηχώ.
Συναισθηματικά φορτισμένος ο λόγος του! Αποφάσισε να φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεί να κοιτάζει τους Λασιθιώτες στα μάτια μιας και σύμφωνα με τις αξίες και τις αρχές του δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τα μνημόνια. 

Σε ερώτηση για το τι έπρεπε να πράξει ο Τσίπρας στο τέλος απάντησε ότι έπρεπε να σηκωθεί και να φύγει και να τους πει ξεκάθαρα ότι δε μπορεί να εφαρμόσει τέτοιες απαιτήσεις σε μία χώρα με ανθρωπιστική κρίση. Πρόσθεσε ότι το Grexit είναι αναπόφευκτο επομένως είναι η έξοδος από την ευρωζώνη που προτείνουμε εμείς θα δίνει μια ελπίδα. Σαφώς στην αρχή θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα αλλά με σωστούς χειρισμούς αυτό μπορεί να αλλάξει.

Σε ερώτηση του γιατί δεν έφυγε εξ’ αρχής αλλά αποχώρησε κοντά στις εκλογές που λόγω της λίστας ίσως και να μην ήταν πρώτος, ούτε κι αυτός ούτε και ο κ. Λαφαζάνης, απάντησε ότι του είχε προταθεί να είναι στη λίστα και μάλιστα πρώτος. Κλώτσησε μια βουλευτική θέση όπως είπε για να μπορεί να κοιτάει τον κόσμο στα μάτια.

Μια ακόμα ερώτηση ήταν γιατί δεν πήγαν στο ΚΚΕ, αφού οι απόψεις τους ταιριάζουν, αλλά δημιούργησαν νέο κόμμα, ο κ. Δερμιτζάκης απάντησε ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές αλλά δεν απέκλεισε μελλοντικά να βρεθούν μαζί.

Έπειτα δήλωσε ότι αυτό που έλεγαν ότι ο λαός έρχεται πρώτος γι’ αυτούς συνεχίζει να ισχύει και πρόσθεσε ότι αυτό το 7μηνο ήταν δύσκολο γι’ αυτόν παλεύοντας για το νοσοκομείο το ΤΕΙ και ότι άλλο χρειαζόταν το Λασίθι.

Ακόμα ανέφερε τους σκοπούς της Λαϊκής Ενότητας λέγοντας αρχικά ότι μέσα από την ενδυνάμωση της ΛΑ.Ε. υπάρχει ελπίδα.
Το πρόγραμμα της ΛΑ.Ε. περιλαμβάνει κατάργηση των μνημονίων, δημόσιος έλεγχος των τραπεζών, απεμπλοκή από την ευρωζώνη και να πάνε σε παραγωγική ανασυγκρότηση.

Επίσης του ζητήθηκε να κάνει ένα σχόλιο για την υποψηφιότητα του Κωστή Μπαλοθιάρη με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Δερμιτζάκης είπε ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του και οι διαφορές τους είναι πολιτικές και όχι προσωπικές. 


Τέλος ο κ. Δερμιτζάκης παρότρυνε τον κόσμο να μην απογοητεύεται και να πάει να ψηφίσει γιατί πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα  χέρια τους.

Ακούστε τη συνέντευξη πατώντας ΕΔΩ