Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ


του Πέτρου Δημητροπουλάκη

Τα τελευταία 5 χρόνια, επέβαλαν τα μνημόνια στην χώρα μας. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ο λαός ανέδειξε κυβέρνηση με καθαρή εντολή να τερματίσει την οικονομική και κοινωνική καταστροφή και στο διάστημα της 7μηνης διακυβέρνησης έδειξε ανοχή και στήριξη.

Την κρίσιμη στιγμή του δημοψηφίσματος ο απλός πολίτης, παρά την πίεση, μίλησε με οδηγό τις ανάγκες και τα όνειρα του και όχι απλά για το «γαμώτο», έχει πια διαπιστώσει με επώδυνο τρόπο ότι το μνημόνιο δεν είναι απλά μια λίστα από μέτρα αλλά πολιτικό σχέδιο υποδούλωσης της χώρας. 

Στο δημοψήφισμα ο λαός του Λασιθίου ψήφισε σε ποσοστό 62,74% ΟΧΙ , υψηλότερο από το πανελλαδικό.

Ακολούθησε η αυθαίρετη παράδοση στους τοκογλύφους από την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Η απογοήτευση, σαν επακόλουθο, είναι γεγονός και να μην παγιωθεί πρέπει να προκύψει από τις εκλογές μια πολιτική αναφορά που να θέτει τις βάσεις και τον οδικό χάρτη της ανατροπής. 

Για τις, διεσπαρμένες σήμερα, δυνάμεις που είχαν, σαν πολιτικό εκφραστή κυρίως το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τη μετάλλαξη του από την ηγεσία, το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι το στήσιμο ενός νέου κομματικού μηχανισμού αλλά η διαμόρφωση μετώπου ενάντια στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 

Διαφαίνεται σαν βασικός πυλώνας για μια νέα αρχή η ΛΑΕ αλλά είναι κρίσιμο πρώτα απ’όλα να διδαχθούμε από τα λάθη και τις παραλείψεις που μας οδήγησαν ως εδώ, να σταθούμε αυτοκριτικά και να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν.

Προϋπόθεση για να προχωρήσουμε είναι να κατανοήσουμε, να συμμεριστούμε, να σεβαστούμε τον πόνο ψυχής και την απογοήτευση που κυριαρχούν στο λαό ανεξάρτητα του πως τοποθετείται πολιτικά σήμερα. 


Στο νέο μέτωπο, για την οργάνωση των κοινωνικών αντιστάσεων με ουσιαστικό ρόλο στις εξελίξεις, πρέπει να αποφύγουμε πάλι την ανάθεση, την άκριτη εκχώρηση εμπιστοσύνης πάλι σε «φωτισμένες» ηγεσίες. Πρέπει να επιβάλλουμε κανόνες άμεσης δημοκρατίας, έλεγχο και κριτική στάση σε βήμα.
Η ενεργή στήριξη και η ουσιαστική, η δυναμική συμμετοχή του απλού πολίτη είναι απαραίτητα συστατικά για την επιτυχία του εγχειρήματος ΛΑΕ.

Σας καλώ στηρίζοντας τη ΛΑ.Ε να δώσουμε τη μάχη των εκλογών, να επιβεβαιώσουμε τη δυναμική του ΟΧΙ στην περιοχή μας. Για να μην ξαναζήσουμε την τραγική κατάληξη του σήμερα χρειάζεται να διασφαλίσουμε την ισχυρή σχέση με τα κοινωνικά κινήματα τις τοπικές κοινωνίες και τις ανάγκες τους για την οργάνωση των αντιστάσεων και των αγώνων που έρχονται. 
Για να μετατρέψουμε τον πόνο σε οργή και δύναμη αντίστασης, την απογοήτευση σε δημιουργική ενέργεια.
Το ψηφοδέλτιο μας, ιδιαίτερα με την παρουσία του Κωστή Δερμιτζάκη εκφράζει την ανιδιοτέλεια, τη συνέπεια λόγων και πράξεων και αποτελεί εγγύηση για τη συνέχεια των αγώνων. 

ΣΗΤΕΙΑ 7 /9/ 2015
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ
 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ