Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Αγωνιστική διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε. κατά του ΕΝΦΙΑ και για την κατάργηση του



Μαχητική εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του ΕΝΦΙΑ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τη Λαϊκή Ενότητα, σήμερα, στις 11 το πρωί, μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, στην Αθήνα.

Μετά την συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία της ΛΑ.Ε., στην οποία προπορευόταν πανό που έγραφε: “Όλοι και όλες στους δρόμους για να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ”. Η πορεία της ΛΑ.Ε. πέρασε από την Ερμού, κατευθύνθηκε στο Μοναστηράκι και στην Κεντρική αγορά και από κει μέσω Αιόλου κατέληξε στην Ομόνοια.

Στην διαμαρτυρία και την πορεία παραβρέθηκε και ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με πολλά στελέχη της ΛΑΕ.


Ανάμεσα στα συνθήματα τα οποία ακούστηκαν ήταν:  «Καταργείστε τον ΕΝΦΙΑ – ΛΤΗ», «Ο ΕΝΦΙΑ είναι λαιμητόμος, οργάνωση κι αγώνας ο δικός μας δρόμος», «Όχι άλλους φόρους στο λαό, κάτω τα μνημόνια, έξω από το ευρώ», «Τσίπρα και Καμμένο ακούστε το καλά, με φόρους και χαράτσια δεν πάει πουθενά», «Μια είναι η λύση στο φορολογικό, μνημόνια στους πλούσιους και όχι στο λαό» και «Εμπρός ΛΑΕ μην τους φοβηθείς, ήρθε η ώρα να ξεσηκωθείς».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Ο Παναγ. Λαφαζάνης στην διάρκεια της συγκέντρωσης έκανε στα μέσα ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

“Η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλ. Τσίπρας εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό. Είχαν υποσχεθεί την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντί γι’ αυτό τον επαύξησαν προκλητικά, εμπαίζοντας τους πολίτες.

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος, δημευτικός και κυρίως αντιαναπτυξιακός φόρος. Ο ΕΝΦΙΑ πνίγει τα νοικοκυριά, την οικοδομή και την οικονομία και γι΄αυτό πρέπει να καταργηθεί.


Η κυβέρνηση και ο Αλ. Τσίπρας κάνουν μεγάλο κακό στην Ελλάδα. Το μνημονιακό κατεστημένο συνολικά διαπράττει εγκλήματα και δίνει τη χαριστική βολή στον τόπο. Ο ελληνικός λαός πρέπει να ξεσηκωθεί και να βγει στους δρόμους για να τους ανατρέψει. Λύση για τον τόπο είναι η εθνική ανεξαρτησία, η λαϊκή κυριαρχία, το αντιμνημόνιο και το εθνικό νόμισμα”.

 Γραφείο Τύπου ΛΑ.Ε. Λασιθίου

5/9/2016