Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Επιστολή του Κωστή Δερμιτζάκη, πρώην βουλευτή Λασιθίου για το ΤΕΙ Ιεράπετρας

Στην τοπική εφημερίδα Ιεράπετρα 21ος Αιών αναφέρθηκε ότι απουσίαζα από την συνεδρίαση της επιτροπής για το ΤΕΙ. Για την συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν είχα ειδοποιηθεί και δεν το γνώριζα, διαφορετικά θα ήμουν παρών.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα για άλλη μια φορά να ενημερώσω ότι το τμήμα εμπορίας και διαφήμισης καταργήθηκε με μνημονιακό νόμο επί κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου με το περίφημο σχέδιο “Αθηνά”, παρ όλες τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και τις συνεχείς δικές μου τεκμηριωμένες παρεμβάσεις στο κοινοβούλιο και το υπουργείο.

Στο επτάμηνο της τελευταίας μου θητείας επιχειρήσαμε να αποκαταστήσουμε την αδικία, με συνεχή επαφή με τον τότε υπουργό Αριστείδη Μπαλτά και την ηγεσία του υπουργείου. Είχαν αποδεχτεί πλήρως το αίτημα μας και ήταν σύμφωνοι να αποκαταστήσουν την αδικία. Όμως με την υπογραφή του μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε στυλοβάτη των μνημονίων το θέμα έχει παραπεμφθεί στις καλένδες. Άλλωστε στο 3ο μνημόνιο υπάρχει σαφής δέσμευση ότι δεν θα καταργηθούν μνημονιακοί νόμοι. Υπενθυμίζω πως η κατάργηση του ΤΕΙ έγινε με μνημονιακό νόμο. Άρα για να επαναλειτουργήσει χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση. Εάν αυτό δεν γίνει άμεσα η κυβέρνηση υποχρεούται να προχωρήσει στην δημιουργία του νέου ΤΕΙ που έχει νομοθετηθεί δηλαδή του τμήματος “τεχνολογίας τροφίμων”.

Αυτή η κυβέρνηση πέρα από το να υπακούει τυφλά στους δανειστές , να εκτελεί εντολές και να νομοθετεί σύμφωνα με τις υποδείξεις τους λειτουργώντας σαν εισπράκτορας, οφείλει να σκύψει πάνω στα προβλήματα του τόπου και να προασπίσει τα συμφέροντα του λαού. Δυστυχώς όμως είναι πλήρες υποταγμένη ξεπουλώντας τα πάντα, εξαθλιώνοντας οικονομικά το λαό, κατρακυλώντας σ' ένα κατηφόρο χωρίς τέλος.

Η Ιεράπετρα είναι η μοναδική πόλη του νομού Λασιθίου χωρίς πανεπιστημιακή υποδομή. Οφείλουμε όλοι να στρατευθούμε σ' αυτό το σκοπό. Σ' αυτή τη προσπάθεια όπως και σ'όλους τους αγώνες που έχει δώσει ο λαός της περιοχή μας, προσωπικά θα είμαι δίπλα με όλες μου τις δυνάμεις.

Κωστής Δερμιτζάκης πρώην βουλευτής.