Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Σχόλιο του Γρ. Τύπου της ΛΑΕ και του Π. Λαφαζάνη για τη συνέντευξη Τσίπρα στον Παπαχελά


"Ο Τσίπρας ακραιφνής ηγέτης μιας νέας, τυφλά ευρώπληκτης, δεξιάς"

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε σχολιάζοντας την συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα στον ΣΚΑΪ έκανε το παρακάτω σχόλιο:
Αμυντικός, φοβισμένος, ψευδόμενος και απολογητικός εμφανίστηκε ο Τσίπρας στο ΣΚΑΪ με τον Αλέξη Παπαχελά.
Και κυρίως ο Τσίπρας εμφανίστηκε ως ακραιφνής ηγέτης μιας νέας τυφλά ευρώπληκτης δεξιάς, έτοιμος να κάνει ό,τι του ζητηθεί από τους πιστωτές και κυρίως έτοιμος να συνεχίσει το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
Σε ένα κρεσέντο αποπροσανατολισμού του λαού και της δημόσιας συζήτησης από τα τραγικά οικονομικά, κοινωνικά αλλά και εθνικά αδιέξοδα της χώρας, ο Αλ. Τσίπρας πέταξε επικίνδυνα τη μπάλα στην εξέδρα αναφερόμενος ουσιαστικά σε προεδρικό καθεστώς στη χώρα, με εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και ζητώντας δημοψηφίσματα για να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, να γράφει τα αποτελέσματά τους στα παλιά του τα παπούτσια και να μετατρέπει το άσπρο σε μαύρο.
Ο Αλ. Τσίπρας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος και καταστροφικός, μαζί με το νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ, για τη χώρα, τον ελληνικό λαό και κυρίως για τη νεολαία.

Ο Παναγ. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας την αναφορά του Αλ. Τσίπρα για τα περί αδαών στο Κόμμα του, οι οποίοι του πρότειναν το σχέδιο του αντιπάλου, εννοώντας ότι η πρόταση για έξοδο από την ευρωζώνη ήταν, τάχα, σχέδιο του Σόϊμπλε, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Γελάει και το παρδαλό κατσίκι όταν με περισσό θράσος ακούγεται να μιλάει για “αδαείς” και “σχέδια του αντιπάλου” ο Αλ. Τσίπρας, ο άνθρωπος που ξεπούλησε τη λαϊκή εντολή και το δημοψήφισμα για να μεταλλαχθεί, να υιοθετήσει και να εφαρμόζει μέχρι κεραίας το μόνο υπαρκτό και γνωστό με κάθε λεπτομέρεια σχέδιο του Σόϊμπλε, που είναι το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο.

Η εναλλακτική λύση που προτείναμε τότε για να αποφύγουμε το τρίτο μνημόνιο και στην οποία επιμένουμε, για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη και σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διαγραφής του δημόσιου χρέους, ευρείας σεισάχθειας στα ιδιωτικά χρέη, εθνικοποίησης των τραπεζών και ανακοπής της λιτότητας και της εκποίησης της πατρίδας μας, συνιστά τη μόνη απάντηση στην κρίση και το μόνο μεγάλο οικονομικοκοινωνικό και εθνικό όραμα για την ανασυγκρότηση και την προοπτική μιας ανεξάρτητης Ελλάδας.

Αυτό το όραμα, το οποίο από τα πράγματα γίνεται πολύ πιο ρεαλιστικό μετά το Brexit, έχει τόση σχέση με τη Γερμανική Ευρώπη του Σόϊμπλε και την υπόδουλη Ελλάδα των Τσίπρα – Μητσοτάκη, όσο ο φάντης με το ρετσινόλαδο”.