Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Κωστής Δερμιτζάκης: Σκάνδαλο εις βάρος του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας από Ξανθό, Ηγουμενίδη. Ενήμερος Τσίπρας, Δραγασάκης και Πολάκης.


Σκάνδαλο χαρακτήρισε ο πρώην βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης όσο αφορά το θέμα της αλλαγής του οργανισμού του νοσοκομείου Ιεράπετρας και τις αποφάσεις που έχουν παρθεί και δρομολογηθεί εις βάρος του νοσοκομείου, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Planet 90,6 FM.

«Όσο αφορά την αλλαγή του οργανισμού υπάρχει τεράστιο σκάνδαλο σε αυτό το θέμα. Στην συνάντηση, όταν ήμουν βουλευτής, στο γραφείο του υπουργού, του κυρίου Ξανθού με τους εργαζόμενους, είχε βγει σαφές χρονοδιάγραμμα. Είχαν παρθεί αποφάσεις και άμεσα το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου έστειλε έγγραφο με την αλλαγή του οργανισμού. Αυτό που σας λέω είναι 12 μήνες. Αυτοί επικαλούνται ότι δεν είχε φτάσει το έγγραφο στα χέρια τους. Έχουν ειπωθεί τόσα ψέματα!

Με διαβεβαίωναν οι πάντες, και ο προηγούμενος ΔΥΠΕαρχης και υπηρεσιακοί παράγοντες και ο υπουργός ότι όλες οι διαδικασίες έχουν τελειώσει και είναι θέμα ημερών.

Ο  Ηγουμενίδης μου έλεγε απίστευτα ψέματα! Μου έλεγε ότι η αλλαγή του οργανισμού έχει τελειώσει στην ΥΠΕ. Η κα Μαυρομάτη μας αποκάλυψε ότι δεν έχει περάσει από το συμβούλιου του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου!».

Για την διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην 7η ΥΠΕ Κρήτης από Δήμο, φορείς και κατοίκους της Ιεράπετρας ο κ. Δερμιτζάκης ανέφερε:

«Η Ιεράπετρα έδωσε μια μεγάλη μάχη που προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί. Η αοριστολογία που υπήρξε αυτό μου δίνει να καταλάβω. Δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό πέρα από τον επικουρικό παθολόγο».

«Η νέα έγκριση για πρόσληψη γιατρών θα περάσουν 2 χρόνια για έγκριση από τους δανειστές. Δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Είναι ακόμα μια μνημονιακή κυβέρνηση. Εφαρμόζουν πιστά εντολές».

«Υπήρξε χοντρή παρέμβαση εις βάρος της Ιεράπετρας. Υπάρχει μεθοδευμένη εχθρότητα για το νοσοκομείο Ιεράπετρας».

Για την συνολική κατάσταση που υπάρχει στο νοσοκομείο Ιεράπετρας ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε ότι: «Αυτά έχουν γίνει γνωστά και στον Τσίπρα. Γνωρίζει ο ίδιος ο πρωθυπουργός και ο Αντιπρόεδρος κ. Δραγασάκης. Και ο Ανδρέας Ξανθός σαν υπουργός και ο κ. Πολάκης είναι πλήρως ενημερωμένοι. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει πολιτική βούληση. Το πολιτικό κόστος λογαριάζουν. Τα ψίχουλα που κάνουν ότι δίνουν τα δίνουν λόγω των κινητοποιήσεων».

Στενά κομματική παραγόντων και του βουλευτή η επιλογή υποδιοικητή στο νοσοκομείο Ιεράπετρας

Για την επιλογή του υποδιοικητή στο νοσοκομείο Ιεράπετρας ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε:

«Η επιλογή του υποδιοικητή είναι στενά κομματική παραγόντων από τον Άγιο Νικόλαο. Υπάρχει πρόκληση και πρέπει να ανακληθεί αυτή η απόφαση. Είναι επιλογή του ίδιου του βουλευτή και του κ. Κουνενάκη. Δεν έχει να κάνει με αξιοκρατία. Είναι άλλη μια πρόκληση για το λαό της Ιεράπετρας».

Για να ακούσετε τη συνέντευξη με τον κ. Κωστή Δερμιτζάκη πατήστε ΕΔΩ.

Αναδημοσίευση από τη σελίδα του Ρ/Σ ΠΛΑΝΕΤ 90.6