Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Η Ανοιχτή Νομαρχιακή συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Λασιθίου στη Σητεία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1/11/15

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε,Την Κυριακή 1/11/15  το βράδυ,η Ανοιχτή Νομαρχιακή συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Λασιθίου στoν Τεχνοχώρο του Πολύκεντρου της  Σητείας, με ευρεία συμμετοχή πολιτών του αντιμνημονιακού χώρου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους για την παραπέρα πορεία της Λαϊκής Ενότητας, τοπικά αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, συζητήθηκε η φυσιογνωμία που θα πρέπει να έχει η ΛΑΕ, καθώς και οι πολιτικοί στόχοι που θα πρέπει διαμορφωθούν.
Η γενική αίσθηση που προέκυψε από τη συζήτηση είναι η θέληση των συμμετεχόντων για τη συγκρότηση ενός μέτωπου πλατιού και δημοκρατικού,ικανού να συσπειρώνει όχι μόνο τον κόσμο της Αριστεράς αλλά και το όλες και όλους εκείνους που αναζητούν δρόμους αγώνα. Μέτωπο ρήξης με κεφάλαιο και ιμπεριαλισμό, που να αναπνέει μέσα στα κινήματα των εργαζομένων, των νέων, των επιστημόνων και επαγγελματιών ,  των αγροτών, των ανέργων, που να εκφράζει επίσης την αλληλεγγύη, τα κινήματα πόλης, τα δικαιώματα, τον αντιφασισμό, τα κινήματα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
Παράλληλα συζητήθηκαν και πάρθηκαν οι πρώτες αποφάσειςγια πρωτοβουλίες που θα συντελέσουν στηνανασυγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου καθώς και τις διαδικασίες συμμετοχήςστην Πανελλαδική Συνδιάσκεψητης Λαϊκής Ενότητας που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του  Νοέμβρη.

Γραφειο Τύπου ΛΑ.Ε.ΣΗτείας