Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 2ήμερη Πανελλαδική Συνάντηση της ΛΑΕ

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 22/11/2015 με πολύ μεγάλη επιτυχία και πρωτοφανή συμμετοχή οι εργασίες της διήμερης πανελλαδικής σύσκεψης της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Συμ­με­τεί­χαν 1200 αντι­πρό­σω­ποι και από όλη την χώρα εκ­προ­σω­πό­ντας πε­ρισ­σό­τε­ρες από 200 ορ­γα­νώ­σεις της ΛΑΕ, το­πι­κές θε­μα­τι­κές και κλα­δι­κές που συ­γκρο­τή­θη­καν τους τε­λευ­ταί­ους δυό­μι­σι μήνες και κυ­ρί­ως μετά τις εκλο­γές της 20ης Σε­πτεμ­βρί­ου.
Κατά την διάρ­κεια του δι­η­μέ­ρου μί­λη­σαν 130 πε­ρί­που αντι­πρό­σω­ποι απ όλη την Ελ­λά­δα και κα­τέ­θε­σαν γό­νι­μους προ­βλη­μα­τι­σμούς για την ιδε­ο­λο­γι­κή, πο­λι­τι­κή, κοι­νω­νι­κή ταυ­τό­τη­τα και φυ­σιο­γνω­μία της ΛΑΕ για το πρό­γραμ­μά της και για τον τρόπο ορ­γά­νω­σης της.
Επί­σης πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν με την συμ­με­το­χή εκα­το­ντά­δων αντι­προ­σώ­πων πα­νελ­λα­δι­κές συ­σκέ­ψεις των θε­μα­τι­κών επι­τρο­πών της ΛΑΕ (Ερ­γα­τι­κό, Αγρο­τι­κό, Εκ­παι­δευ­τι­κοί, ενέρ­γεια, Το­πι­κή Αυ­το­διοί­κη­ση, Εξω­τε­ρι­κής Πο­λι­τι­κής, Δι­καιω­μά­των, Επαγ­γελ­μα­το­βιο­τε­χνών, Πο­λι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού, Νε­ο­λαί­ας)
Οι ερ­γα­σί­ες άνοι­ξαν με προ­φο­ρι­κή πο­λι­τι­κή το­πο­θέ­τη­ση του επι­κε­φα­λής της ΛΑ.Ε. Π.Λα­φα­ζά­νη. Χαι­ρε­τι­σμό απηύ­θυ­ναν ο Μα­νώ­λης Γλέ­ζος, ο Γ. Αλ­μπά­νης εκ μέ­ρους της Πρω­το­βου­λί­ας για μια Δι­κτύ­ω­ση της Ρι­ζο­σπα­στι­κής Αρι­στε­ράς. Επί­σης ο Αλέ­κος Αλα­βά­νος εκ μέ­ρους του Σχε­δί­ου Β, ο Πα­ντε­λής Βαϊ­νας  εκ μέ­ρους της ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ, ενώ δια­βά­στη­καν μη­νύ­μα­τα από τη Ζωή Κων­στα­ντο­πού­λου (που βρί­σκε­ται στην Βαρ­κε­λώ­νη σε συ­νέ­δριο για το χρέος) και τον Κ. Λα­πα­βί­τσα.
Η Πα­νελ­λα­δι­κή σύ­σκε­ψη ολο­κλη­ρώ­θη­κε με το­πο­θέ­τη­ση του επι­κε­φα­λής της Λαϊ­κής Ενό­τη­τας Π.Λα­φα­ζά­νη και συμ­φω­νή­θη­κε η συ­γκρό­τη­ση τριών επι­τρο­πών (θέ­σε­ων και προ­γράμ­μα­τος-ορ­γα­νω­τι­κή-ιδρυ­τι­κής συν­διά­σκε­ψης και κα­τα­στα­τι­κού), που θα συμ­βάλ­λουν στην δια­δι­κα­σία για την ιδρυ­τι­κή συν­διά­σκε­ψη της ΛΑΕ, που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στις αρχές του 2016. Επί­σης συμ­φω­νή­θη­κε κει­μέ­νο ανα­κοί­νω­σης που προσ­διο­ρί­ζει τα πο­λι­τι­κά μέ­τω­πα δρά­σης της ΛΑΕ την επό­με­νη πε­ρί­ο­δο με αιχ­μές την υπε­ρά­σπι­ση της κοι­νω­νι­κής ασφά­λι­σης, των συ­ντά­ξε­ων και μι­σθών, την από­κρου­ση των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων και της φο­ρο­λε­η­λα­σί­ας, την προ­στα­σία της πρώ­της κα­τοι­κί­ας και την στή­ρι­ξη των αγώ­νων των νέων για δη­μό­σια παι­δεία, μέτρα για την ανερ­γία και αξιο­πρε­πή ερ­γα­σία.
Το πλή­ρες κεί­με­νο της ανα­κοί­νω­σης θα δοθεί στη δη­μο­σιό­τη­τα αύριο. Με την ολο­κλή­ρω­ση της Πα­νελ­λα­δι­κής Σύ­σκε­ψης ου­σια­στι­κά άνοι­ξε και ο προ­συν­δια­σκε­ψια­κός διά­λο­γος στη ΛΑΕ.


 
ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ  ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΤΕΙΑ, ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ. 
Στις επομενες μερες θα πραγματοποιηθουν συνελευσεις για ενημερωση και χαραξη της πορειας της Λαικης Ενοτητας στο Λασιθι.