Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Κωστής Δερμιτζάκης: Η ΔΗΘΕΝ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ Ν0ΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ.


Την ώρα που η πατρίδα μας δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα με πληθώρα από βάρβαρα μέτρα που εμπεριέχονται στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Την ώρα που η δήθεν αριστερή κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται ενώ έχει δεχτεί όλους τους όρους των δανειστών σε προαποφασισμένες προ πολλού συμφωνίες . Την ώρα που ξεπουλιούνται τα πάντα δίχως αιδώ. Η περιοχή μας η περιφέρεια της Ιεράπετρας που έχει τεράστια συνεισφορά στην εθνική οικονομία και την ανάπτυξη πλήττεται για άλλη μια φορά βάναυσα απ τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στη στελέχωση των νοσοκομείων. Ακολουθούν δυστυχώς την ίδια πορεία των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, της υποβάθμισης και του κλεισίματος τελικά του νοσοκομείου μας.

Η τελευταία απόφαση με την τοποθέτηση ενός μόνο γιατρού στην Ιεράπετρα είναι ενδεικτική των προθέσεων τους. Δεν σέβονται τους αγώνες που έχει δώσει η τοπική κοινωνία, δεν λαμβάνουν υπ' όψη στον υποτιθέμενο σχεδιασμό τους τις τεράστιες υπηρεσίες που προσφέρει το γενικό νοσοκομείο της Ιεράπετρας στην ευρύτερη περιοχή από τον Γούδουρα μέχρι τη Βιάννο και το τεράστιο ρόλο που διαδραματίζει στην αγροτική και τουριστική ανάπτυξη και στις ανάγκες των κατοίκων. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την ασφάλεια των πολιτών κύριοι που κάνετε σχεδιασμούς στα κρυφά παρασκήνια.

Στα τρία χρόνια που υπηρέτησα στο Ελληνικό κοινοβούλιο δώσαμε μάχη μαζί με τον λαό της περιοχής και όλου του νομού για όλα τα νοσοκομεία και αυτό αποδεικνύεται απ την πληθώρα των παρεμβάσεων στη ΔΥΠΕ και στο υπουργείο υγείας και των κατατιθέμενων ερωτήσεων. Σε όλες μου τις ομιλίες στη βουλή έβρισκα ευκαιρία να προβάλω τα προβλήματα.
Τους επτά μήνες που υπήρξα κυβερνητικός βουλευτής είχαν δρομολογηθεί συγκεκριμένες διαδικασίες για πλήρωση θέσεων και αλλαγής του οργανισμού με τέσσερις παθολόγους που δυστυχώς έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα.

Υπάρχουν ευθύνες . Κάποιοι μεθοδεύουν συστηματικά και ύπουλα την υποβάθμιση και το κλείσιμο ου νοσοκομείου. Οι ευθύνες του υπουργείου υγείας της ΔΥΠΕ και του κυβερνητικού βουλευτή είναι τεράστιες . Πρέπει άμεσα να ακυρωθεί αυτή η απόφαση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Αν όχι ο λαός της Ιεράπετρας που έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι ξέρει να αγωνίζεται θα την ακυρώσει στην πράξη.

Η Ιεράπετρα έχει πολλαπλά πληγεί από τις μνημονιακές κυβερνήσεις έχει πλήρως απογυμνωθεί από υπηρεσίες και πανεπιστημιακές υποδομές. Είχαμε δώσει αγώνες και είχαμε στο πρώτο επτάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένες υποσχέσεις για την διόρθωση των αδικιών για το νοσοκομείο το ΤΕΙ την εφορία και άλλα. Δυστυχώς όλα έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες.

Αυτή η κυβέρνηση ξεχνώντας όλα όσα έχει υποσχεθεί στον ελληνικό λαό πορεύεται στην ίδια νεοφιλελεύθερη πορεία με τους προηγούμενους. εξαθλιώνοντας και ισοπεδώνοντας τα λαϊκά στρώματα, τους αγρότες τους μικρομεσαίους τους εργαζόμενους. Ερείπια πάνω σε ερείπια .
Διαλύοντας την υγεία την παιδεία Είναι πλήρως υποταγμένη. Δεν έχουν το δικαίωμα να αυτοαποκαλούνται αριστερά. Η αριστερά είναι συνυφασμένη με την αγωνιστικότητα την αντίσταση τον πατριωτισμό. Η αριστερά έχει εμβλήματα τους μεγαλομάρτυρες όπως ο ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑΣ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗΣ και τους 200 της Καισαριανής και τους χιλιάδες ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους ζητωκραυγάζοντας και τραγουδώντας για την λευτεριά την πατρίδα την ισότητα τη δικαιοσύνη τα υψηλά ιδανικά του σοσιαλισμού. Η μνημονιακή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ξεγέλασε το λαό με ψεύτικες υποσχέσεις. Το πολιτικό της τέλος θα έρθει σύντομα. Η ιστορία θα είναι αμείλικτη γι αυτούς που αθέτησαν τον λόγο τους και δεν σέβονται την ιστορία και τους αγώνες του λαού, που δεν σέβονται αυτούς που χάρη στην θυσία τους ήρθαν στην εξουσία για να υπηρετήσουν τον λαό και όχι να τον οδηγήσουν στην φτωχοποίηση και την οικονομική
εξαθλίωση.

Το Γενικό Νοσοκομείο της Ιεράπετρας θα μείνει ανοιχτό γιατί είναι συνυφασμένο με την ιστορία του τόπου, προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες και οι Γεραπετρίτες με τους αγώνες μας δεν θα τους αφήσουμε να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.

Κωστής Δερμιτζάκης
πρώην βουλευτής Λασιθίου