Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Στις 29 Οκτωβρίου Παγκρήτιο συλλαλητήριο


Ραντεβού την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί έξω από το Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο, δίνουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο, σύμφωνα με τις αποφάσεις της συντονιστικής αγώνα του αγροτικού κόσμου του νησιού.

Γεωργοί και κτηνοτρόφοι από όλη την Κρήτη θα συναντηθούν στο χώρο έξω από το Παγκρήτιο κι εκεί θα αποφασίσουν τη μορφή της κινητοποίησής τους. Είναι πολύ πιθανό να κινηθούν στην πλατεία Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, που παραδοσιακά «φιλοξενεί» τις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών.
«Ανάλογα με τον κόσμο που θα έχουμε, θα αποφασίσουμε τη μορφή και τη διάρκεια του συλλαλητηρίου» λέει ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Πρίαμος Ιερωνυμάκης και προσθέτει: «Το συλλαλητήριο έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Δεν είναι τουφεκιά στον αέρα. Θα υπάρξει συνέχεια σε συνεργασία με συναδέλφους μας από την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι πολύ πιθανόν να συγκεντρωθούμε όλοι στην Αθήνα».
Λόγω του συλλαλητηρίου θα αναβληθεί η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηρακλείου. Υπενθυμίζεται ότι στον αγώνα των αγροτών έχουν εκφράσει τη συμπαράσταση και τη συμμετοχή τους η Περιφέρεια Κρήτης, οι δήμοι του νησιού, τα εργατικά κέντρα, οι εμπορικοί σύλλογοι και διάφορες επαγγελματικές οργανώσεις.