Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΔΗ­ΛΩ­ΣΗ ΠΑ­ΡΑΙ­ΤΗ­ΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕ ΗΡΑ­ΚΛΕΙΟΥ του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ

Αποχώρησαν 9 στελέχη της ΝΕ Ηρακλείου και προσχωρούν στη Λαϊκή Ενότητα. Ανάμεσα τους 2 μέλη του συντονιστικού της ΝΕ (Αντωνόπουλος Α, Ματθαιάκης Γ) και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ενεργοί Πολίτες Ηλίας Λυγερός.

ΔΗ­ΛΩ­ΣΗ ΠΑ­ΡΑΙ­ΤΗ­ΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕ ΗΡΑ­ΚΛΕΙΟΥ του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ
Το ΟΧΙ δεν ητ­τή­θη­κε! ΣΥ­ΝΕ­ΧΙ­ΖΟΥ­ΜΕ…
Αγα­πη­τές-οι συ­ντρό­φισ­σες-οι
Χρό­νια τώρα μαζί αντι­πα­λεύ­ου­με τις νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρες πο­λι­τι­κές μέσα από τα κι­νή­μα­τα και το ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, στη βάση ενός προ­γράμ­μα­τος κα­τάρ­γη­σης των μνη­μο­νί­ων, δια­γρα­φής του με­γα­λύ­τε­ρου μέ­ρους του χρέ­ους, ανα­δια­νο­μής του πλού­του, εθνι­κο­ποί­η­σης των τρα­πε­ζών, πα­ρα­γω­γι­κής ανα­συ­γκρό­τη­σης, αντι­με­τώ­πι­σης της αν­θρω­πι­στι­κής κρί­σης και των με­γά­λων προ­βλη­μά­των της ελ­λη­νι­κής κοι­νω­νί­ας (ανερ­γία, φτώ­χεια, υπερ­φο­ρο­λό­γη­ση κλπ), για την «αξιο­πρέ­πεια, τη δι­καιο­σύ­νη και την ελ­πί­δα».
Δια­πι­στώ­νου­με όμως ότι με ευ­θύ­νη της ηγε­τι­κής ομά­δας του Μα­ξί­μου, αθε­τώ­ντας την εντο­λή που έλαβε από τον ελ­λη­νι­κό λαό στις 25 Ια­νουα­ρί­ου και το ισχυ­ρό ΟΧΙ του δη­μο­ψη­φί­σμα­τος, επέ­λε­ξε έναν άλλο δρόμο, απο­δε­χό­με­νη και υπε­ρα­σπι­ζό­με­νη μία συμ­φω­νία – ένα νέο μνη­μό­νιο -  που συ­νε­χί­ζει τις πο­λι­τι­κές φτω­χο­ποί­η­σης του ελ­λη­νι­κού λαού, κα­τα­στρο­φής των μι­κρο­ε­παγ­γελ­μα­τιών, ξε­κλη­ρί­σμα­τος των αγρο­τών, ξε­που­λή­μα­τος της δη­μό­σιας πε­ριου­σί­ας και των εθνι­κών ερ­γα­λεί­ων πα­ρα­γω­γι­κής ανα­συ­γκρό­τη­σης. Ταυ­τό­χρο­να εντεί­νει την επι­τρο­πεία της χώρας, αφού τώρα πλέον καμία από­φα­ση δεν μπο­ρεί να παρ­θεί από το ελ­λη­νι­κό κοι­νο­βού­λιο και από την κυ­βέρ­νη­ση αν δεν έχει πρώτα εγκρι­θεί και συμ­φω­νη­θεί από τους «θε­σμούς». Το έλ­λειμ­μα – αν όχι – η κα­τάρ­γη­ση της δη­μο­κρα­τί­ας είναι γε­γο­νός.
Εκτι­μού­με ότι οι επι­λο­γές της κυ­βέρ­νη­σης στις νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρες μνη­μο­νια­κές πο­λι­τι­κές δεν ήταν απο­τέ­λε­σμα μόνο εξα­να­γκα­σμού, αλλά πο­λι­τι­κών επι­λο­γών της ηγε­σί­ας που είχαν γίνει φα­νε­ρές και από την επι­λο­γή του Προ­έ­δρου της Δη­μο­κρα­τί­ας.
Ως μέλη και στε­λέ­χη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ προ­σπα­θή­σα­με, μέσα από τις Ορ­γα­νώ­σεις Μελών και τα όρ­γα­να που συμ­με­τεί­χα­με, να συμ­βάλ­λου­με στην υλο­ποί­η­ση των συ­νε­δρια­κών απο­φά­σε­ων και του προ­ε­κλο­γι­κού προ­γράμ­μα­τος του κόμ­μα­τος. Δυ­στυ­χώς, αυτές οι προ­σπά­θειες δεν στά­θη­καν ικα­νές να απο­τρέ­ψουν τη με­τα­τρο­πή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ σε μνη­μο­νια­κό κόμμα.  Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ έχει απο­λέ­σει πια τα δη­μο­κρα­τι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά του «κόμ­μα­τος των μελών», καθώς και του φορέα έκ­φρα­σης του αγώνα του ελ­λη­νι­κού λαού ενά­ντια στα μνη­μό­νια, την επι­τρο­πεία, τη λι­τό­τη­τα και τη φτώ­χεια.
Αδυ­να­τού­με να απο­δε­χτού­με και πολύ πε­ρισ­σό­τε­ρο να υπε­ρα­σπι­στού­με αυτή τη με­τάλ­λα­ξη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.
Αρ­νού­μα­στε το ρόλο του «μοι­ραί­ου και άβου­λου» ακο­λού­θου των πο­λι­τι­κών επι­λο­γών της ηγε­σί­ας της κυ­βέρ­νη­σης και του κόμ­μα­τος οι οποί­οι με­τα­χει­ρί­ζο­νται συ­νο­λι­κά τους Έλ­λη­νες πο­λί­τες και ει­δι­κά τα μέλη του κόμ­μα­τος «κατά το δο­κούν» αναι­ρώ­ντας απο­φά­σεις και επι­λο­γές τις οποί­ες οι ίδιοι έχουν προ­τεί­νει σαν δια­δι­κα­σί­ες και πο­λι­τι­κές.
Μαζί με τον κόσμο της αρι­στε­ράς, τον κόσμο των κι­νη­μά­των που χρό­νια τώρα βρε­θή­κα­με στο ίδιο με­τε­ρί­ζι θα συ­νε­χί­σου­με να αγω­νι­ζό­μα­στε για εθνι­κή ανε­ξαρ­τη­σία και κυ­ριαρ­χία- χωρίς επο­πτεί­ες, για την ανα­συ­γκρό­τη­ση της χώρας μας, για τη δη­μο­κρα­τία, για την αξιο­πρέ­πεια  του  λαού και το μέλ­λον των παι­διών μας, κρα­τώ­ντας ζω­ντα­νές τις αρι­στε­ρές και ρι­ζο­σπα­στι­κές πα­ρα­δό­σεις του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ.
Εμείς που υπο­γρά­φου­με αυτό το κεί­με­νο θέ­λου­με ένα μέ­τω­πο λαϊ­κής ενό­τη­τας για:
·           Κα­τάρ­γη­ση των Μνη­μο­νί­ων και των δα­νεια­κών συμ­βά­σε­ων.
·           Ανα­στο­λή πλη­ρω­μών του χρέ­ους, με στόχο τη δια­γρα­φή του με­γα­λύ­τε­ρου μέ­ρους του.
·           Τερ­μα­τι­σμό της λι­τό­τη­τας και εφαρ­μο­γή μιας πο­λι­τι­κής ανα­δια­νο­μής του κοι­νω­νι­κού πλού­του προς όφε­λος των ερ­γα­ζό­με­νων στρω­μά­των και σε βάρος των ολι­γαρ­χών.
·           Εθνι­κο­ποί­η­ση των συ­στη­μι­κών τρα­πε­ζών και λει­τουρ­γία τους υπό κα­θε­στώς κοι­νω­νι­κού ελέγ­χου, με από­λυ­τη εξα­σφά­λι­ση της λαϊ­κής απο­τα­μί­ευ­σης.
·           Ρι­ζο­σπα­στι­κή αλ­λα­γή της ερ­γα­σια­κής νο­μο­θε­σί­ας με επα­να­φο­ρά των συλ­λο­γι­κών συμ­βά­σε­ων, δρα­στι­κό πε­ριο­ρι­σμό της ερ­γο­δο­τι­κής αυ­θαι­ρε­σί­ας, αυ­στη­ρό­τα­τα όρια και αντι­κί­νη­τρα στις απο­λύ­σεις, κα­θιέ­ρω­ση του ερ­γα­τι­κού ελέγ­χου στη διοί­κη­ση των επι­χει­ρή­σε­ων, ενερ­γο­ποί­η­ση και ενί­σχυ­ση των επι­θε­ω­ρή­σε­ων ερ­γα­σί­ας.
·           Την με­ταρ­ρύθ­μι­ση και εκ­συγ­χρο­νι­σμό του κρά­τους που θα κι­νεί­ται στις  πραγ­μα­τι­κές ανά­γκες  ανά­πτυ­ξης και εξυ­πη­ρέ­τη­σης των πο­λι­τών και του λαού μας.
·           Δη­μιουρ­γία ενός μό­νι­μου, κοι­νω­νι­κά δί­καιου και ανα­δια­νε­μη­τι­κού φο­ρο­λο­γι­κού συ­στή­μα­τος, δη­μιουρ­γία εθνι­κού, ενιαί­ου πε­ριου­σιο­λο­γί­ου για όλους.
·           Τερ­μα­τι­σμό των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων επι­χει­ρή­σε­ων και υπο­δο­μών (αε­ρο­δρό­μια, λι­μά­νια, ΔΕΗ, φυ­σι­κό αέριο, ακί­νη­τα Δη­μο­σί­ου κ.ά.). Εθνι­κο­ποί­η­ση και λει­τουρ­γία υπό κα­θε­στώς ερ­γα­τι­κού-κοι­νω­νι­κού ελέγ­χου όλων των στρα­τη­γι­κής ση­μα­σί­ας επι­χει­ρή­σε­ων και υπο­δο­μών.
·           Οι­κο­νο­μι­κή ανα­συ­γκρό­τη­ση για «μια ανά­πτυ­ξη που έχει στο κέ­ντρο της τους πα­ρα­γω­γούς του κοι­νω­νι­κού πλού­του».
·           Γεν­ναία ενί­σχυ­ση της δη­μό­σιας δω­ρε­άν, υγεί­ας, παι­δεί­ας και έρευ­νας. Ενί­σχυ­ση του «τρί­του» τομέα, της κοι­νω­νι­κής οι­κο­νο­μί­ας.
·           Την υπε­ρά­σπι­ση των θυ­μά­των των μνη­μο­νί­ων και της κρί­σης, στη­ρί­ζο­ντας πέραν των άλλων τις δομές και μορ­φές κοι­νω­νι­κής αλ­λη­λεγ­γύ­ης.
·           Την υπε­ρά­σπι­ση των δι­καιω­μά­των της νέας γε­νιάς στην ερ­γα­σία και τη μόρ­φω­ση, ανοί­γο­ντας δρό­μους βε­βαιό­τη­τας στην ανα­σφά­λεια του σή­με­ρα.
·           Έξοδο από την ευ­ρω­ζώ­νη συ­ντε­ταγ­μέ­να, εφό­σον χρειά­ζε­ται, και στη βάση ενός προ­ο­δευ­τι­κού προ­γράμ­μα­τος και για την εφαρ­μο­γή του.
Κα­λού­με τα μέλη και τα στε­λέ­χη του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ, να συ­νε­χί­σου­με τον αγώνα που ξε­κι­νή­σα­με μέσα από τις γραμ­μές της “ΛΑΪ­ΚΗΣ ΕΝΟ­ΤΗ­ΤΑΣ”.  Κα­λού­με όλες τις αρι­στε­ρές, ρι­ζο­σπα­στι­κές, δη­μο­κρα­τι­κές, πα­τριω­τι­κές δυ­νά­μεις να ενώ­σου­με τις φωνές μας και να πα­λέ­ψου­με για ένα κα­λύ­τε­ρο αύριο.
ΥΠΟ­ΓΡΑ­ΦΕΣ
  • Αντώ­νης Αντω­νό­που­λος
  • Μι­χά­λης Ασκορ­δα­λά­κης
  • Γιάν­νης Λε­βέ­ντης
  • Ηλίας Λυ­γε­ρός
  • Σω­τή­ρης Μα­τσά­νης
  • Γιώρ­γος Ματ­θαιά­κης
  • Βαγ­γε­λία Μου­δά­τσου
  • Γιάν­νης Νι­ρά­κης
  • Δήμος Ου­ρα­νός